logo

За контакти:

Instagram feed

+ 359 888 00 66 38 maria.hristova.kaneva@gmail.com

Blog

HomeДекорацияБърза промяна или как да внесете цвят на една стая с декоративни възглавници

Бърза промяна или как да внесете цвят на една стая с декоративни възглавници

Бърза промяна или как да внесете цвят на една стая с декоративни възглавници

Независимо от стила на интериора, модела на дивана, креслото или леглото ни, декоративните възглавници са неразделна част от обзавеждането. Те са един от най-лесните начини да украсите дома си, да добавите цветен акцент или характер на една стая и да придадете индивидуален завършек. Възглавниците са поле на изява на много дизайнери, варират по форма и размери, съчетават различни текстури, и материи. С тяхна помощ можете да бъдете по-креативни, по-смели, защото лесно можете да ги преаранжирате и така често да променяте облика на дома си. Можете да съчетавате различни десени – едър и фин десен, карета, цветя, райета, принтове с животни, надписи, възглавници с по-нестандартна форма, за да постигнете излъчване според сезона или усещане за море, романтика, ретро или модерен вид на помещението.

Често за цвят на дивана или спалнята избираме нещо неутрално, може би от липса на смелост или от желанието ни да изглежда добре и след години без да ни  омръзне като цветове. Няколко декоративни възглавници в ярък цвят могат да освежат неутралния ви интериор.

Ето няколко любими интериора с много възглавници и други интересни елементи, които създават една неповторима и запомняща се атмосфера.

Хубавото време прави скоро идващото лято много по-реално. Ето как да промените зимния декор с по-топло и свежо излъчване. Възглавниците са най-бързия и лесен начин на промяна на декора според сезона.

Пролетни акценти в интериора от Криста от thehappyhousie.

Какви промени направихте в дома си тази пролет? Смятате ли да промените външния вид на вашия хол или спалня според сезона?

Мотивите с цветя винаги са присъствали в интериора. Така можете да внесете свежи цветове и жизнерадостно усещане. Няма по-лесен да внесете пролетта си в дома от стая с флорални елементи. Те са лесни за комбиниране с други десени. Можете да избирате между реалистични принтове или ръчно изработени по-стилизирани мотиви, за да създадете вашата цветна градина.

Мотивите с птици не са нищо ново. Някак си, никога не излизат от мода  и продължават да вдъхновяват текстилните дизайнери.

Колибри от М плюс дизайн студио.

Ето един вдъхновяващ интериор с ръчно рисувани възглавници с елементи на птици и цветя в синьо и оранжево. Комбинирането на десен с цветя и райе, винаги изглежда балансирано. Дизайнът е на М плюс дизайн студио.

За почитателите на неутралната гама няколко вдъхновения – графични акценти и принтове на животни.

Дизайнер на този графичен интериор е Даниела Уите.

Тук комбинацията от текстурирани и графични възглавници действа като произведение на изкуството на фона на чистата тухлена стена, вдъхновени от сивата скала и естествените материали.  Дизайн – Графитгра.

Все още ли търсите вашите възглавници?

С емблематични океански изображения ще постигнете класически крайбрежен стил на всяка стая.

Ленена основа обкантена с тъмносин гайтан.

Още океански варианти с по-съвременно звучене.

Китовете, нежните гиганти на морето, са добре познат мотив. Като се започне в средата на 1700 г. китоловците са използвали китови кости и зъби, за да създават Scrimshaw – гравирани рисунки и надписи върху зъбите на кашалота. Други морски животински зъби също са били използвани като алтернативи на по-редки китови зъби. След 1973 г. действа Закона за закрила морските бозайници и има забрана за вноса им в САЩ. За щастие в днешно време можете да се радвате на китовете само като графичен елемент в аксесоарите за дома.

Интериори със знамето на Великобритания.

Създайте си настроение с различни по размери и форма възглавници. Добавете и закачлив надпис. Вече е сигурно, че денят ви ще започне с усмивка.

Няколко винтидж предложения, които ще ви пренесат в друга епоха.

Триъгълници, триъгълници, триъгълници. Добре дошли са във вашият дом. Те са тук, там и навсякъде, можете да ги комбинирате с одеала, посуда и снимки на стената пак с триъгълници. Изглеждат добре в група, също така добре заедно и с други членове на геометричното семейството. Дизайн – Rikke Graff Juel.

Не забравяйте и стаята на най-малките. Зарадвайте ги с любимите животни и анимационни герои. Възглавничка охлюв и къща – дизайн Дона Уилсон.

Ако сте от сръчните родители изработете няколко възглавници заедно.

Използвани снимки и информация:

http://thehappyhousie.com
http://m2studio.bg
http://www.daniellawitte.se
http://shop.dlrhein.com
http://diyforho.me/2014/03/19/10-diy-ideas-i-swear-we-made-these-pillows-in-middle-school-i-should-have-kept-mine/
http://www.dailymail.co.uk/property/article-1172975/Cool-Britannia-Wave-Union-Jack-flags-pride-Brit-chic-storms-design-world.html
https://www.etsy.com/listing/62224385/smile-pillow-in-yellow
http://www.etsy.com/listing/69342031/flower-pillow-in-turquoise
https://www.etsy.com/listing/66354243/birds-pillow-cover-14×14
http://www.luckyboysunday.dk/taxonomy/term/13
http://myscandinavianhome.blogspot.com

POST A COMMENT